Bralni teden

Prejšnji teden je na naši šoli potekal bralni teden, tema branja je bil šport. Dejavnosti so bile namenjene vsem učencem naše šole.

Mi smo bralni teden pričeli s pravljico Tiho, tukaj beremo, ki govori o tem, da je potrebno vztrajati, da postanemo dobri bralci. Učenci so prejeli tudi svoj prvi bralni koledar – narejen na temo pravljice.

V torek se je naš hodnik spremenil v morje z bralnimi otočki, na vsakem izmed otočkov so se nahajale knjige določene tematike – o športu, o živalih, knjige za in o fantih, stripi ipd. Učenci so pregledovali knjige, jih brali in si na listke prepisali naslove knjig, ki so jih najbolj pritegnile. Te knjige si bodo v prihodnjih tednih izposodili v knjižnici.

V sredo sta našo šolo obiskala zanimiva gosta – direktor košarkarske reprezentance Slovenije Mitja Likar in trener KK Hidria Sašo Kavčič. Poslušali smo zelo zanimiv pogovor z njima – o košarki in o branju.

V četrtek je lutkovno gledališki krožek OŠ Idrija za vse učence, ki so opravili Bevkovo bralno značko, pripravil čudovito predstavo o Butalcih. V našem razredu so si prav vsi zaslužili nagrado, saj so vsi uspešno dokončali bralno značko – ob tej priložnosti še enkrat čestitke vsem.

Bralni teden smo zaključili z novo črko in branjem.

Z učenci smo se dogovorili, da bodo kot volki – vztrajali bodo tako dolgo, dokler ne bodo odlični bralci.

¨Branje je za duha to, kar je telovadba za telo.¨ Richard Steel

Komentiranje zaprto.