Dogajanje v našem razredu

Kar nekaj časa je minilo od zadnjih objav na spletu. Dogaja se nam toliko stvari, da komaj utegnemo poslikati, kaj šele objaviti. V spodnji galeriji si lahko ogledate še nekaj utrinkov iz pred počitnic, ko smo obiskali Antonijev rov in spoznali pisateljico Anjo Štefan ter s pomočjo Erika Logarja – Markovega očeta – pokukali v dirkalni avtomobil.

 

Dodajam še nekaj utrinkov iz našega vsakdana… snov poskušamo obravnavati in utrjevati na raznorazne načine, kar nam super uspeva.

ŠPORTNI DAN BO V SREDO

Športni dan, ki smo ga načrtovali v torek, 13. 11., smo predstavili na sredo, 14. 11.

Jutri, v torek, je običajen pouk in učenci pridejo v šolo s torbami.

V sredo pridejo učenci v šolo samo z nahrbtniki, v katerih imajo plastenko z vodo.  Ustrezno naj bodo oblečeni in obuti. Vse ostale dejavnosti, jutranje varstvo, varstvo vozačev, podaljšano bivanje, neobvezni tuj jezik angleščina, potekajo kot običajno.

 

učiteljice prvih razredov

Predstavitev Skakalnega kluba Žiri

V torek, 9. 10., smo se na vabilo Skakalnega kluba Žiri udeležili predstavitve nadvse zanimivega športa – smučarskih skokov. Predstavili so nam poteke treningov, skakalno opremo ter nekaj vaj, ki jih morajo skakalci pridno vaditi. Zelo smo uživali… mogoče se med učenci skriva tudi kakšen bodoči šampion.

[Galerija ni najdena]

September

Še nekaj septembrskih utrinkov, ki jih sproti nisem uspela objaviti.

Pred staro osnovno šolo smo si ogledali modno revijo, ki so jo pripravili otroci iz vrtca, iz skupine petelinčkov.

28. september je Evropski dan jezikov, ki smo ga obeležili tudi na naši šoli. Učiteljica nemščine Urška Boškovič je s pomočjo drugih učiteljev pripravila čudovito proslavo, na kateri smo poslušali pesmi in zgodbe kar v sedmih jezikih, ki se jih učijo ali jih govorijo učenci naše šole. Proslavo je popestril tudi finski gost, ki nam je prebral pesem v finščini.

Na delovno soboto smo dramatizirali pravljico Svetlane Makarovič Pod medvedovim dežnikom ter se vsi uspešno evakuirali pri veliki požarni vaji, ki je potekala na šoli.

Fotografiranje

V ponedeljek, 8. 10. 2018, bomo na šoli imeli organizirano skupinsko fotografiranje. Učenci so obvestila z naročilnico dobili v mape. Na obvestilu je zapisana možnost spletnega naročila fotografij. Na spletni strani si lahko ogledate vrste fotografij, ki jih lahko naročite.

Dogovarjamo se tudi za drugačen način naročanja fotografij, v primeru, da bi s spletnim naročilom imeli težave, vendar še nismo seznanjeni z drugo možnostjo. Takoj ko bo znanega več, vam sporočimo – preko obvestil v mapah ali preko spleta.

2. kulturni dan

V četrtek, 11. 10. 2018, bo v 1. razredu potekal 2. kulturni dan

LEGENDA O ŠKAFARJU, OGLED ANTONIJEVEGA ROVA IN SREČANJE S PISATELJICO ANJO ŠTEFAN.

Otroci pridejo v šolo ob običajni uri s šolskimi torbicami. Po malici se bomo odpravili na ogled  Antonijevega rova in srečanje s pisateljico Anjo Štefan. Nato bomo odšli na sprehod po mestu in si ogledali zunanjosti nekaterih zgodovinskih zgradb (grad, cerkev sv. Trojice, realko, mestno knjižnico, filmsko gledališče,…)

Kulturni dan bomo izvedli tudi v primeru slabega  vremena.

Strošek ogleda Antonijevega rova (cca. 3,5 €) boste poravnali po položnici.

Vse ostale dejavnosti (jutranje varstvo, varstvo vozačev, podaljšano bivanje) bodo potekale kot običajno.

Učiteljice prvih razredov

Govorilne ure

Opozoriti bi vas želela, da so prihodnji teden prve govorilne ure. V torek od 15.30 do 17.00, ter v sredo od 11.30 do 12.15, razdeljene na 15 minut na učenca.

Kot smo se dogovorili na roditeljskem sestanku, se na govorilne ure prijavite preko spletne pošte ali zapisa v beležko.

Hvala in lep pozdrav.

1. športni dan – Pohod pod Golice

Na hladno jesensko jutro smo vzeli pot pod noge in se odpravili na pohod pod Golice. Že na začetku poti nas je učiteljica Simona opozorila, da je včeraj nekdo klical v šolo in povedal, da moramo po poti dobro opazovati in poslušati.

Pr’ Bregarju smo na drevesu zagledali kuverto s pismom. Škrat sladkosned je ravno tam v okolici izgubil vrečke s sadnimi rezinami ter nas poprosil za pomoč pri iskanju. Otroci so se podali na lov za zakladom in našli tri vrečke, v katerih je bilo ravno dovolj Frutabel za vse.  Malo smo se posladkali, zapeli ter se po spodnji poti odpravili nazaj v šolo.

Po poti nas je že ogrelo sonce in na koncu nas ni inč več zeblo.

Varno v promet

Že v prvih dneh šolskega leta nas je na varnost v prometu opozoril Kuža Pazi, ki je na pešce pazil na prehodih v okolice šole, kasneje pa nas obiskal v razredu.

Vsako leto prvošolci spoznamo prometne predpise, ki veljajo za nas – pešce, s pomočjo policista, s katerim se odpravimo na sprehod v okolico šole in naučeno tudi sproti preizkusimo v praksi.

Letos se je našemu sodelovanju pridružilo tudi Društvo šoferjev in avtomehanikov Idrija in Vrhnika, ki pa so nam na šolskem dvorišču postavili zabavne igre preko kateri smo pridobljeno znanje še poglobil – spoznavali smo prometne znake, se s skiroji zapeljali po poligonu in pri tem upoštevali prometna pravila ter se pomeril iv štafetnih igrah s semaforjem.

Preživeli smo zabavno in poučno dopoldne.