Nov teden, nova navodila

Spoštovani starši. 

Za nami je že prvi teden šolanja od doma. Za vse nas je to velika sprememba. Vsi se bomo srečevali z novimi izzivi, predvsem pa se bo potrebno marsičesa novega naučiti. V teh težkih časih je prav, da stopimo skupaj in si med seboj priskočimo na pomoč. Skupaj bomo premostili tudi te ovire, pomembno je, da ostanemo zdravi. 

Prejšnji teden, ko so na hitro sprejeli sklep, da se šole zapirajo, učitelji nismo prejeli točnih navodil o poteku samega dela. Učiteljice prvih razredov smo se dogovorile, da vam pripravimo nekaj dejavnosti, ki jih sami porazdelite preko celega tedna. Tekom tega tedna pa smo s strani vodilnih prejeli natančnejša navodila, ki jih želimo deliti z vami.

  •         Navodila za delo bomo od sedaj naprej posredovale dnevno. Dnevno moramo pripraviti toliko dejavnosti, kolikor imajo učenci ur na urniku – prvošolci vsak dan štiri ure in neobvezni izbirni predmet angleščina, za katero bo na naši spletni strani tudi nov zavihek. Tedensko moramo tako pripraviti dejavnosti za 6 ur slovenskega jezika, 4 ure matematike, 3 ure spoznavanja okolja, 3 ure športa, 2 uri glasbene in 2 uri likovne umetnosti. Dejavnosti bomo skušale razporediti tako, da bodo otroci tekom tedna enakomerno obremenjeni s šolskim delom.
  •         Da bo pouk na daljavo uspešen, je zelo pomembna komunikacija med nami. Učitelji smo dolžni spremljati delo učenca, ga pri delu usmerjati, mu pomagati, če zaide v težave. V čim večji meri si želimo vaših povratnih informacij, fotografij izdelkov, opravljenih vaj, zapisov, opisov morebitnih težav, mogoče tudi video posnetkov. Z veseljem si bomo ogledale in prebrale poslano in vam tudi odgovarjale. Najlažje bi bilo, da nam informacije posredujete sproti, dnevno, na dva dni. Ni pa potrebno pošiljati povratnih informacij za prav vse – posredujete fotografijo opravljenega dela v zvezku, ilustracij, likovnih izdelkov, kakšnega zanimivejšega dogodka, trenutka med šolanjem na domu, lahko tudi v obliki vašega (lahko tudi otrokovega) zapisa. Presodite sami, kaj vi oz. otroci želijo,  deliti z učiteljicama oziroma za katero delo si želijo/zaslužijo povratno informacijo. Tudi učiteljice že pogrešamo svoje učence in bi jih bilo prav lepo videti, vsaj virtualno.

Zavedamo se, da prvošolci pri delu potrebujejo veliko vaše pomoči, da marsikateri izmed vas sedaj to opravlja poleg svojega dela, ki ga opravlja od doma, nekateri ste celo v službah in ste primorani pustiti otroke v varstvu. V kolikor imate težave z opravljanjem nalog, časovno ali učno, svojim učiteljicam  prosim sporočite in boste skupaj poiskali rešitve ter prilagodili delo, dejavnosti.

Prosile bi vas, da si vzamete nekaj trenutkov in nam (preko spletne pošte) posredujete tudi povratno informacijo o delu tega tedna. Se vam je zdelo dejavnosti premalo, preveč, ravno prav? Ali lahko natisnete učne liste ali vse prepisujejo otroci (ali vi)? Ali težko usklajujete šolske obveznosti z vašim delom in ostalimi obveznostmi? Te informacije nam bodo v veliko pomoč pri načrtovanju dela.

Kot smo že zgoraj zapisale, skupaj bomo zmogli, če bomo le sodelovali in si med seboj pomagali. V ta namen bo na spletni strani tudi zavihek IDEJE, kjer bomo objavljali različne ideje, za učenje ali kratkočasenje. Če želite, lahko z vašim dovoljenjem tudi objavimo vaše izvirne ideje, če nam jih boste posredovali – samo dopišite, da dovoljujete objavo na spletni strani. Dodale smo tudi zavihek DODATNA MATEMATIKA. 

Da bi naše skupno delo še lažje steklo, vas še enkrat prosimo, da si uredite brezplačen dostop do portala Naša ulica in Lilibi. Tako bomo lahko pošiljali samo povezave na spletno stran, da bo res čim manj tiskanja ali prepisovanja. Uporabljale bomo tudi interaktivna gradiva, ki jih sicer v šoli ne.

Povezujmo se, sodelujmo in iz te nenavadne situacije izluščimo najboljše, predvsem pa OSTANITE DOMA in OSTANIMO ZDRAVI.

 

Z lepimi pozdravi, 

Učiteljice prvih razredov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja