Sreda, 13. 5.

S… kot sreda in S… kot sredina tedna 😉 Po opravljeni nalogi boš že čez polovico tedna.

 

MATEMATIKA

OBVESTILO STARŠEM:

Danes je na vrsti ocenjevanje znanja – števila do 20. Ocenjevanje bomo izpeljali na enak način, kot prejšnji teden preverjanje. Tudi tokrat boste imeli na izbiro spletno reševanje ali natisnjen učni list.

Nekateri starši ste se na nas obrnili z mnenji, da bodo otroci raje reševali natisnjen učni list. Za nas je to vseeno, spletni učni list ponudimo tudi zato, ker nekateri nimajo možnosti tiskanja.

Porajala so se vam tudi vprašanja o časovni omejitvi, ki jo imajo na voljo. Časovno so učenci v šoli omejeni na eno šolsko uro, vendar velika večina otrok reši v 30 minutah. V kolikor bi vaš otrok ocenjevanje reševal več kot 45 minut, vas naprošamo, da nam to sporočite in skušate opisati zakaj je do tega prišlo (da res potrebuje toliko časa za razmišljanje, moteči dejavniki v okolici, težave s koncentracijo, ….).

Priporočamo, da otroku zagotovite miren prostor, kjer ne bo motečih dejavnikov. Skupaj preberite navodila, potem pa naj otrok ocenjevanje rešuje sam. Pri spletnem listu mu lahko pomagate s tehničnega vidika (priprava, premikanje miške, poiskati ustrezne tipke – če je pozabil, pošiljanje).

Ocenjevanje znanja:

Zvočni posnetek nareka števil:

 

Ocenjevanja znanja, spletna oddaja ali fotografijo izdelka, morate vrniti še danes.

 

Današnjo drugo uro matematike bomo posvetili črtam.

 

Kot je bilo povedano v posnetku, v karirasti zvezek napiši naslov RAVNE IN KRIVE ČRTE. Z modro barvico nariši 5 ravnih črt (ne pozabi na ravnilo, šablono) in z zeleno barvico 5 krivih črt.

 

LIKOVNA UMETNOST

  • Rabil boš velik brezčrtni zvezek in barvice.
  • V velik brezčrtni zvezek si boš narisal nek predmet, žival ali rastlino. Lahko narišeš tudi risbo ali pa si poiščeš pobarvanko in si jo prilepiš.
  • Narisano sliko si razdeli na manjše dele.
  • Te prostorčke dopolni s črto, riši ravne in krive črte. Lahko z različnimi barvicami.
  • Ne barvaj! S črtami dopolni tudi ozadje.
  • Pred pričetkom dela si oglej še nekaj primerov spodaj. Tvoj bo po vsej verjetnosti še  lepši.