Četrtek, 16. 4.

Dobro jutro.

Danes je že četrtek, kako hitro minevajo ti dnevi… Danes je na vrsti spoznavanje okolja, šport in likovno umetnost smo združile v eno dejavnost, ki, verjamemo, da ti bo zelo všeč.

SPOZNAVANJE OKOLJA

Danes boš ob prosojnicah (SKRBIMO ZA OKOLJE), ponovil o predmetih in snoveh, povedal iz česa so in v kateri zabojnik bi jih odložil na ekološkem otoku. Ugotovil boš, da so med odpadnimi predmeti tudi taki, ki so nevarni okolju in tudi tebi. S starši se boš pogovoril zakaj so nevarni. Kje so doma shranjeni? Zakaj jih sam ne smeš uporabljati? Spoznal boš znake za nevarne snovi.

Naloga: V brezčrtni zvezek napiši naslov: ZNAKI ZA NEVARNE SNOVI

Skupaj s starši doma poišči znake za nevarne snovi. Najdeš jih lahko na embalaži čistil. Lahko jih ima tudi ata v delavnici.

Nariši jih v zvezek.

 

ŠPORT IN LIKOVNA UMETNOST

Prosite vaše starše ali brate ali sestre, da vas odpeljejo v naravo. Lahko greste na travnik, gozd, k vodi, dvorišče ali vrt. Čas in cilj sprehoda nista pomembna. Med potjo imej dobro odprta ušesa. Poslušaj vse zvoke, ki te spremljajo. Za minuto lahko tudi obstaneš, da boš vse slišal. O zvokih, ki jih slišiš poročaj svojemu spremljevalcu. Kateri zvok ti je najlepši? Ko prideš na cilj, si vzemi  čas, da si pogledaš na okoli in našteješ vse barve, ki jih vidiš. Katere barve prevladujejo? Spomni se, kako smo mi te barve pridobili z mešanjem?

Zdaj pa prva naloga:  Okrog tebe je ogromno materiala. Izberi si ga sam (kamenčki, paličice, slamice, listki, storžki, mah… Izdelaj si svojo sliko, predmet. Bodi čim bolj kreativen. Suhe storžke lahko uporabiš za streho, dele telesa… S palico lahko narišeš v zemljo svojo družino.

Pri vodi lahko izdelaš potoček z jezerom in mlinčkom. Le nekaj predlogov sem ti navedla. Podobno smo delali že v jeseni v Mejci. Takrat ste ustvarjali po skupinah,  tokrat boš sliko ali kip ustvaril sam.

To so je jesenski izdelki 1.c razreda

Lahko si pogledaš še par drugačnih primerov: 15. 4. – LUM primeri

Trudi se, da ne bi uničeval narave in brez potrebe trgal cvetove in travo, lomil vejice… .

Prosi svoje starše, da tvoj izdelek fotografirajo in pošljejo učiteljici (1.a Brigiti, 1.c Živa, 1.b kakor ste dogovorjeni). Tvoja umetnina pa naj kar krasi naravo. Ko boš prišel čez dan ali dva, jo boš še vedno lahko pogledal. Po telefonu povabi tudi prijatelje ali stare starše, da si jo ogledajo.

Druga naloga: Na kraju kjer si ustvarjal, je najbrž toliko prostora, da lahko tudi skačeš in se razmigaš. Če si vzel s seboj kolebnico, lahko tekmuješ z mamo ali bratom, kdo naredi več poskokov. Skačete lahko tudi v daljino. Kdo skoči več?

Upam, da ti je bil današnji pouk športne in likovne vzgoje všeč. Lahko napišeš, če želiš.

Če pa starši nimajo danes časa, da bi te odpeljali v naravo, pa iz lego kock ali kakega drugega materiala izdelaj sliko ali kip doma. Prav tako ga fotografiraj in pošlji učiteljici.