Ponedeljek, 20. 4.

Dobro jutro, dober dan…

Začenjamo že zadnji teden pred zadnjimi kratkimi počitnicami 🙂

 

SLOVENŠČINA

Danes te čaka prvo ocenjevanje znanja.

Pravljico o Petru Klepcu že poznaš, saj si jo poslušal že prejšnji teden. Tvoja današnja naloga bo, da po ponovnem poslušanju razmisliš in narišeš, kdo je po tvojem mnenju v tej zgodbi glavna oseba, kdo so stranske osebe, kje se zgodba dogaja ter potek pravljice v šestih slikah.

Starši ti bodo tokrat pomagali le z navodili ter usmeritvami pred začetkom reševanja, potem pa jih prosi, da ti dovolijo opraviti nalogo samostojno.

Najprej pravljico ponovno poslušaj in nariši glavno osebo ter stranske nastopajoče.

Če se ti zdi potrebno, lahko pravljico poslušaš še enkrat in ob poslušanju razmišljaš, kaj boš narisal v posamezen prostorček. Pred pričetkom risanja si v mislih naredi »načrt«.

Pazi, da ti ne »zmanjka« prostorčkov za risanje – v prostorčke nariši ključne dogodke v zgodbi.

Riši tako nazorno, da bo popolnoma jasno, kaj je narisano (tako nazorno, da bi bilo to jasno tudi nekomu, ki pravljice ne pozna).

Vse starše prosimo, da izdelek fotografirate in pošljete svoji učiteljici še isti dan. Na tem mestu se vam zahvaljujemo za razumevanje in pomoč.

Ocenjevalni list: OCENJEVANJE ZNANJA_PETER KLEPEC

 

ŠPORT IN GLASBENA UMETNOST

Danes bomo združili telovadbo z glasbo, torej bomo plesali in peli.

Za začetek se razgibaj z nekaj gimnastičnimi vajami, ki jih že poznaš.

  • nekajkrat kroži z glavo
  • razgibaj roki in ramena
  • kroži z boki, s koleni in gležnji
  • naredi 10 predklonov in 10 počepov

Zdaj lahko začneš s plesom. Najprej si odpri spodnji posnetek in poskušaj zraven zaplesati. Seveda si ga lahko zavrtiš večkrat. Več kot boš vadil/a, bolje ti bo šlo 🙂

Ko se naučiš plesa, boš verjetno znal tudi že besedilo za celotno pesmico. Pesem Šmentana muha je ljudska. To pomeni, da njen prvotni avtor ni znan, saj se je prenašala iz roda v rod, šele kasneje pa so njeno besedilo zapisali. Besedilo ima zato tudi več različic. Tvoja današnja naloga bo potem samo, da besedilo pesmi nalepiš v zvezek za GUM.  Besedilo pesmi (ŠMENTANA MUHA gum) nalepiš v zvezek za glasbo.

Če rad/a plešeš, si lahko pogledaš še spodnji posnetek in se pozabavaš ob plesu in petju.