December

V zadnjem mesecu se nam je dogajalo veliko lepih stvari. Med poukom smo nadaljeval s spoznavanjem števil, računanjem ter pričeli tudi z obravnavo črk. Pri delu si pomagamo z marsičim, pomembno je, da se ob delu tudi malo zabavamo, saj se tako veliko več naučimo.

Starejši učenci so nam s pomočjo učiteljic mentoric pripravili prireditev ob stoletnici smrti našega pisatelja Ivana Cankarja.

Pred počitnicami smo si ogledali predstavo Dedek Mraz prihaja, ki jo je pripravil lutkovno-gledališki krožek OŠ Idrija.

Čas hitro mineva in mesec se bliža koncu.

 

Tehniški dan

 

V torek, 4. 12.  2018, bo v 1. razredu potekal

tehniški dan

IZDELOVANJE NOVOLETNEGA OKRASKA

 

Učenci pridejo v šolo ob isti uri kot običajno in s šolsko torbico, vendar pouk ne bo potekal po urniku za torek

Učenci bodo izdelali novoletne okraske, s katerimi bomo okrasili našo učilnico. Rabili bodo škarje in lepilo.

Učenci naj v šolo prinesejo 1 zelen (temen ali svetel) A4 šeleshamer in tulec od toaletnega papirja ali papirnatih brisačk.

Vse ostale dejavnosti (jutranje varstvo, varstvo vozačev, PB) bodo potekale kot običajno.

Učiteljice v 1. razredu

Dobrodelna prireditev

V četrtek, 29. 11. 2018, bo v Modri dvorani dobrodelna prireditev za šolski  šolski sklad – tema prireditve so risanke. Na prireditvi nastopamo tudi prvošolci, ki že pridno vadimo.

Da bi naša točka res najbolje uspela, vas prosimo, da imajo učenke in učenci oblečene modre majčke – kratke ali dolge.

Učence pripeljite v razred do 16.40, naj bodo preobuti v copate. Po končani prireditvi bomo učiteljice odpeljale učence v razred. Prosimo, da učence prevzamete v razredu, ker bo na hodnikih gneča in bi težko spremljale vse odhode.

Lepo vabljeni…

dav

Tradicionalni slovenski zajtrk

Vsako leto tretji petek v mesecu novembru namenimo tradicionalnemu slovenskemu zajtrku. Tudi mi smo zajtrkovali dobrote, ki so jih za nas pripravili lokalni proizvajalci – kruh iz krušne peči, domače maslo, med, mleko in jabolko.

Na ta dan smo mize razporedili v krog in jih praznično pogrnili. V miru smo pozajtrkovali, nato pa se pogovarjali o zdravi prehrani, o prednostih lokalno pridelane hrane ter o prehranskem bontonu. Po zajtrku smo si ogledali kratek filmček o kranjski sivki – naši avtohtoni pasmi čebele. Na koncu smo na risalne liste odtisnili satje in nanj dorisali čebelice. Čudovite izdelke lahko občudujete na panoju pred razredom.

Sneg je!!!

dav

Sneg je, glej zunaj sneg je…..

Učenci so se ga zelo razveselili. Mi bomo, kljub snegu, poskušali čim več časa preživeti zunaj – tako pri pouku kot v podaljšanem bivanju.

Zato vas naprošamo, da prihajajo učenci v šolo primerno oblečeni in obuti – kombinezon ali smučarske hlače , snežke, kape, rokavice. Hkrati pa bi vas želele ponovno opozoriti in spomniti, naj imajo učenci v garderobnih omaricah rezervna oblačila – hlače, majice, spodnje hlačke, nogavice, spodnje majice, da se lahko preoblečejo. 

učiteljice Mateja, Živa in Martina

 

Dogajanje v našem razredu

Kar nekaj časa je minilo od zadnjih objav na spletu. Dogaja se nam toliko stvari, da komaj utegnemo poslikati, kaj šele objaviti. V spodnji galeriji si lahko ogledate še nekaj utrinkov iz pred počitnic, ko smo obiskali Antonijev rov in spoznali pisateljico Anjo Štefan ter s pomočjo Erika Logarja – Markovega očeta – pokukali v dirkalni avtomobil.

 

Dodajam še nekaj utrinkov iz našega vsakdana… snov poskušamo obravnavati in utrjevati na raznorazne načine, kar nam super uspeva.

ŠPORTNI DAN BO V SREDO

Športni dan, ki smo ga načrtovali v torek, 13. 11., smo predstavili na sredo, 14. 11.

Jutri, v torek, je običajen pouk in učenci pridejo v šolo s torbami.

V sredo pridejo učenci v šolo samo z nahrbtniki, v katerih imajo plastenko z vodo.  Ustrezno naj bodo oblečeni in obuti. Vse ostale dejavnosti, jutranje varstvo, varstvo vozačev, podaljšano bivanje, neobvezni tuj jezik angleščina, potekajo kot običajno.

 

učiteljice prvih razredov